علل شوره سر | پیشگیری و درمان سریع شوره سر با چند روش خانگی

شوره سر اختلالی است که اگر درمان نشود ریزش شدید مو و ایجاد ظاهری بد را به دنبال خواهد داشت. دانه های سفید شوره موی سر زمانی که بر روی لباس ظاهر می شوند بسیار نا خوشایند و بد شکل به نظر می رسند و حس بدی را منتقل می کنند که افراد حاظرند هر راهی را برای خلاصی از آن امتحان کنند. داشتن شوره سر چه برای آقایان و چه برای خانم ها بسیار ناپسند است که میتواند به راحتی در زیبایی ظاهری تاثیر منفی داشته باشد. از این رو لازم است تا با علل شوره سر و درمان های خانگی شوره سر آشنا شویم تا از این بیماری پوستی در امان بمانیم. با آموزشگاه آرایشگری مردانه اقبال باربر همراه باشید.

شوره سر چیست؟
شوره سر به پوسته های مرده پوست سر گفته می شود که ممکن است با کمی خارش همراه باشند، شوره سر یک بیماری پوستی مزمن ناشی از یک قارچ طبیعی در پوست سر انسان ایجاد شده و بیش از نیمی از جمعیت جهان را در سنین مختلف با هر جنس و قومیتی درگیر می کند. شوره سر در اثر جدا شدن سلول های خارجی پوست سر به وجود می آید و با حمام رفتن منظم، استفاده از شامپوهای ضد شوره و استفاده از شامپوهای متنوع قابل کنترل است. شوره سر معمولا در فصل پاییز و زمستان به علت خشکی هوا بدتر شده و در تابستان بهبود می یابد.

علت های اصلی ایجاد شوره سر
شوره سر ممکن است بر اثر خشکی پوست سر به وجود آید، اما گاهی عامل شوره سر اگزما، پسوریازیس یا عفونت قارچی است. که در زیر چند علل شایع ایجاد شوره سر را گفته ایم.
پوست خشک : علت اصلی شوره سر در واقع پوست خشک می باشد.
پوست چرب : شایعترین علت شوره سر پوست چرب می باشد که با عنوان درماتیت سبوروئیک شناخته می شود، در این حالت پوست سر قرمز و چرب می شود و شوره هایی به رنگ سفید یا زرد ایجاد می کند. در این حالت ابرو ها، دو طرف بینی و پشت گوش هم تحت تاثیر قرار می گیرند.
شرایط پوستی : افرادی که مبتلا به اگزما و پسوریازیس هستند اغلب دچار شوره سر می شوند.
مخمر مالاسزیا : قارچ مالاسزیا ممکن است پوست سر را برای تولید بیشتر سلول های پوستی تحریک کند و همین باعث می شود که سلول های پوستی اضافی بر روی لباس ها بریزند.
محصولات مراقبت از مو : از آنجا که اکثر محصولات مراقبت از مو حاوی مواد شیمیایی هستند می توانند باعث قرمزی و خارش پوست سر شوند و همین شوره سر را ایجاد می کند. مصرف بی رویه مواد آرایشی مو و عدم رعایت نظافت مو مانند شامپو نزدن مرتب ، استفاده از شامپوی نامناسب، عدم شست وشوی کافی سر بعد از شامپو زدن و یا باقی ماندن بقایای صابون در پوست سر از عوامل دیگر موثر در بروز شوره سر است. آسیب هایی که به پوست سر وارد می شوند، همچون سشوار زدن، فر بیش از حد، بابلیس، رنگ کردن و مش زدن از دیگر عوامل ایجاد شوره سر است.
بیماری ها : برخی بیماری های عصبی مانند بیماری پارکینسون و عفونت اچ آی وی ایجاد شوره سر را تشدید می کنند.
کم شدن آب بدن و شانه زدن کم موهای سر نیز باعث بروز شوره می شوند.

علائم شوره سر به چه صورت است

 

دانه های پوستی کوچک سفید و زرد رنگ
لکه های پوستی که بر روی پوست و یا ابرو، در اطراف موی سر، گوش و بینی ظاهر می شوند

راه های پیشگیری از شوره سر

بسیاری از شامپوهای تجاری حاوی مواد شیمیایی هستند که مضر بوده و شوره سر را بدتر می کنند، از شامپوهایی استفاده کنید که پارابن، سدیم لورث یا لوریل سولفات نداشته باشد.
میزان مصرف شکر خود را کاهش دهید و از غذاهای فرآوری شده و روغن های فرآوری شده مانند ذرت، سویا، کلزا، گلرنگ و روغن آفتابگردان خودداری کنید.

درمان شوره سر شدید

برای درمان شوره سر شدید می توانید از شامپوهای زینک پیریتونی، شامپو کتوکونازول، سلنیوم سولفید و اسید سالیسیلیک استفاده کنید.

درمان های خانگی و طبیعی شوره سر

 

روغن زیتون یک مرطوب کننده طبیعی بوده که می تواند شوره سر را درمان کند.
مقداری روغن زیتون را گرم کنید و آن را بر روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید، سپس مو های خود را در یک حوله گرم بپوشانید، بگذارید 45 دقیقه بماند و سپس موها را با آب و شامپو بشویید.
این روش را چند بار در هفته تکرار کنید تا زودتر نتیجه بگیرید و شوره سر خیلی کم شود و از بین برود.

 

روغن زیتون یک مرطوب کننده طبیعی بوده که می تواند شوره سر را درمان کند.
مقداری روغن زیتون را گرم کنید و آن را بر روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید، سپس مو های خود را در یک حوله گرم بپوشانید، بگذارید 45 دقیقه بماند و سپس موها را با آب و شامپو بشویید.
این روش را چند بار در هفته تکرار کنید تا زودتر نتیجه بگیرید و شوره سر خیلی کم شود و از بین برود.

 

سرکه سیب برای درمان شوره سر بسیار مفید است، سرکه سیب پوست سر را ترمیم و بازسازی کرده و رشد مخمر ها را مهار می کند.
دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب و 15-20 قطره روغن درخت چای ترکیب کنید، آن را بر روی موها بمالید و خوب ماساژ دهید و پس از 10 دقسقه موها را با آب بشویید.
این روش را دو یا سه بار در هفته انجام دهید تا نتیجه بگیرید.

 

 

جوش شیرین به حذف سلول های مرده پوست کمک کرده و با جذب چربی اضافه پوست و جلوگیری از رشد قارچ هایی که باعث شوره سر می شوند، آن را درمان می کند.
موهای خود را مرطوب کنید و مقداری جوش شیرین را بر روی موها و پوست سر بمالید، بعد از چند دقیقه موهای خود را با آب گرم بشویید.
این روش را دو بار در هفته تکرار کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.
توجه: بعد از این درمان از شامپو استفاده نکنید.

 

 

 

سرکه سفید یکی از بهترین درمان های خانگی برای شوره سر محسوب می شود، سرکه دارای اسید استیک است که مانع از رشد قارچ ها در پوست سر شده و خارش را کاهش می دهد.
نصف فنجان سرکه سفید را به دو فنجان آب اضافه کنید و بر روی موها و پوست سر خود بمالید، بگذارید یک ساعت بماند و سپس با آب بشویید.
در روش دیگر دو قسمت سرکه سفید را با یک قسمت روغن زیتون و سه قسمت آب ترکیب کنید و بر روی موها بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپوی ملایم بشویید.
این روش ها را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

آب لیموترش
آب لیموترش تازه حاوی اسیدهایی است که با قارچ هایی که می توانند باعث ایجاد شوره سر شود، مبارزه می کند و خارش پوست سر را کاهش می دهد.
آب نصف لیموترش تازه را در یک چهارم فنجان ماست ساده بریزید و آن را بر روی مو و پوست سر خود بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.
این روش را دو یا سه بار در هفته تکرار کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

نمک
درمان شوره سر با نمک یکی از بهترین روش های درمانی برای خارش و شوره سر می باشد.
قبل از حمام مقداری نمک معمولی را بر روی موها بمالید و خوب ماساژ دهید و بعد از 10 دقیقه با آب و شامپوی ملایم بشویید.

پوست پرتقال
پوست پرتقال یکی دیگر از روش های طبیعی برای درمان شوره سر می باشد.
پوست پرتقال را با آب لیموترش تازه در مخلوط کن ترکیب کنید، همیر به دست آمده را بر روی موها و پوست یر بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپوی ملایم بشویید.
این روش را حداقل سه بار در هفته انجام دهید.

شنبلیله
شنبلیله دارای خواص ضد قارچی بوده که می تواند برای پیشگیری و درمان شوره سر مفید باشد.
دو تا سه قاشق غذا خوری تخم شنبلیله را در آب بریزید و بگذارید یک شب بماند، روز بعد با کمی ماست در مخلوط کن بریزید و آن را بر روی موها بمالید، بگذارید چند ساعت بماند و سپس با آب و شامپوی ملایم بشویید.
این روش را یک بار یا دو بار در هفته انجام دهید تا زودتر نتیجه بگیرید.

آلوئه ورا
آلوئه ورا علاوه بر درمان شوره سر خارش پوست سر را به شدت کاهش می دهد.
مقداری ژل آلوئه ورا بر روی پوست سر و موهای خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید چند ساعت بماند و سپس با آب بشویید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *